Risotto Au Poulet Sans CrèMe
Hey everyone, it's me, Dave, welcome to my recipe page. Today, I'm gonna show you how to make a special dish, Risotto au poulet sans crème. One of my favorites food recipes. For mine, I'm gonna make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.
Risotto au poulet sans crème is one of the most well liked of current trending meals in the world. It's easy, it is quick, it tastes delicious. It is enjoyed by millions every day. They are fine and they look wonderful. Risotto au poulet sans crème is something that I've loved my whole life.
Many things affect the quality of taste from Risotto au poulet sans crème, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Risotto au poulet sans crème delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Risotto au poulet sans crème is 2 personnes. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Risotto au poulet sans crème estimated approx 20 minutes.
To begin with this particular recipe, we must first prepare a few components. You can cook Risotto au poulet sans crème using 15 ingredients and 17 steps. Here is how you cook it.
Il s'agit d'une recette de risotto sans crème et au vin blanc. Pour ceux qui ne consomment pas d'alcool, il est possible de mettre de l'eau à la place.
Ingredients and spices that need to be Prepare to make Risotto au poulet sans crème:
- 160 g riz
- 220 g d'escalope de poulet
- Légumes
- 1 poireau
- 1/2 bulbe de fenouil
- 1/2 oignon
- 1/2 gousse d'ail
- Pour le bouillon
- 600 ml d'eau
- 1/2 cube de bouillon de poule
- Pour le déglaçage
- 50 ml vin blanc (ou d'eau)
- Les plus
- 2-3 pincées d'origan
- 20 g parmesan
Steps to make to make Risotto au poulet sans crème
- Préparer vos ingrédients :
- Couper l'escalope de poulet en morceaux
- Pour le poireau :
-couper la base blanche et les extrémités vertes abîmées (ne pas garder)
-inciser le poireau en 2 dans le sens de la longueur
-le rincer
-émincer le poireau - Pour le fenouil :
(Dans cette recette on n'utilise que la moitié d'un bulbe)
-couper les tiges vertes, à ras du bulbe (partie blanche)
-couper le bulbe en 2
-enlever le cœur dur milieu bas du bulbe
-émincer le bulbe - Éplucher et émincer le demi-oignon
- Éplucher et hacher la demi gousse d'ail
- C'est parti pour la cuisson
- Faire bouillir les 600ml d'eau avec le 1/2 cube de bouiloon
- À côté, faire chauffer un filet d'huile dans une sauteuse, à feu vif
- Faire revenir la viande légèrement pour un début de cuisson et l'assaisonner (sel, poivre selon votre convenance)
- Ajouter oignon, poireau et fenouil à la viande et faire revenir pendant 5 minutes
- Ajouter le riz (ne pas le précuire) et un petit filet d'huile sur le riz. Faire revenir 1 minute, toujours à feu vif
- Baisser le feu (feu moyen) et verser le vin blanc (ou l'eau) pour déglacer. Mélanger
- Puis ajouter le bouillon chaud, ainsi que l'ail et l'origan.
Assaisonner à nouveau (sel, poivre). N'hésitez pas à goûter pour ajuster vos assaisonnements. - Laisser mijoter entre 15 et 20 minutes, en remuant de temps en temps.
Le risotto est prêt quand il a absorbé tout le bouillon. Il devient crémeux. - Si vous le souhaitez vous pouvez ajouter du parmesan quand le risotto est cuit.
- Bon appétit
As your experience and confidence grows, you will certainly discover that you have much more all-natural control over your diet regimen as well as adjust your diet plan to your personal tastes gradually. Whether you want to offer a dish that uses fewer or more active ingredients or is a little bit basically hot, you can make easy adjustments to achieve this objective. In other words, begin making your dishes on time. As for standard food preparation skills for newbies you don't need to learn them however only if you master some easy cooking methods.
This isn't a full guide to quick as well as very easy lunch dishes yet its good food for thought. Hopefully this will get your innovative juices streaming so you can prepare tasty meals for your family without doing a lot of heavy meals on your trip.
So that is going to wrap it up with this special food Step-by-Step Guide to Make Any-night-of-the-week Risotto au poulet sans crème. Thank you very much for your time. I'm sure that you will make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!